Ohita ja siirry sisältöön

Ilmainen toimitus postiluukkuusi 1-3 päivässä

  Hukkasukka: tarina & arvot

  Hukkasukka on vuonna 2020 perustettu vaatemerkki, joka pyrkii tehdä ihmisten elämästä helppoa, hauskaa, kestävää ja ekologista. Myymme vain yhtä laadukasta kotimaista sukkamallia, jotta sinun ei tarvitsisi enää miettiä lajittelua tai sukkien etsimistä. Muutkin vaatteemme ovat yksinkertaisia ja mahdollisimman ekologisia.

  Moni meistä ei uhraa montaa ajatusta sukille, sillä ne ovat monelle bulkkitavaraa joita tulee ja menee. Sukat ovat lähinnä mielessä kun kantapää menee sukasta läpi tai taas se toinen pari on kadonnut pesukoneeseen tai sukkalaatikon perukoille aamun kiireessä.

  Meidän vastaus tähän on laadukas, kotimainen bambusukka, jonka eri koot tunnistaa logon väristä. Haluamme, että sukiltakin odotetaan laatua, kestävyyttä, mukavuutta ja kotimaisuutta. Me kaikkihan käytämme sukkia lähes joka päivä.

  Helppous

  Hukkasukan tarina on lähtöisin helppouden tavoittelusta. Jokainen tietää tarinan sukkia syövästä pesukoneesta. Aamulla, kun etsit sukalle toista paria tulee joskus mieleen kirosana jos toinenkin. Hukkasukka tekee elämän helpoksi: ostat koko talouden vaatekaapin täyteen yhtä laadukasta mustaa sukkaa eikä sinun enää ikinä tarvitse miettiä sukkien lajittelua tai etsimistä. Erikokoiset sukat olemme merkinneet eri värisellä logolla sukan pohjaan, jotta tunnistat omat sukkasi asuinkumppanien sukista. Teemme myös ostamisesta helppoa - sinun ei tarvitse paljoa miettiä minkä värisen vaatekappaleen ostaisit tai onko vaate ekologinen - me olemme tehneet sen puolestanne.

  Kestävyys

  Kestävyydellä voidaan tarkoittaa montaa asiaa: materiaalin ominaisuutta tai ihmiskunnan kannalta kestävää toimintatapaa. Hukkasukka yrityksenä haluaa tukea kumpaakin. Pyrimme valitsemaan vaatteisiimme mahdollisimman ympäristöystävälliset materiaalit, pakkausmateriaalit ja kestävän kehityksen mukaiset ihmisystävälliset tuotantoprosessit. Sukkamme on valmistettu Suomessa, joten ostamalla sukkiamme tuet kotimaista työtä ja voit olla varma tuotteen laadusta. Vaatteen kulutuskestävyys on iso osa sen ekologisuutta. Kun vaate kestää pitkään, ei sinun luonnollisesti tarvitse niin usein ostaa lisää vaatteita. Pesemällä vaatteet alhaisessa lämpötilassa pidennät puolestasi vaatteen elinikää. Esimerkiksi sukkamme saat hyvin puhtaaksi vain 40 asteen pesussa.

  Sukat ovat tutkitusti haitta-aineettomia Öko-Tex standardin 100 mukaisesti.

  Bambu

  Sukkamme ovat valmistettu bambuviskoosista. Mikään materiaali ei ole täysin ekologinen tai ongelmaton, mutta perinteisiin sukkamateriaaleihin kuten puuvillaan verrattuna bambuviskoosia voi pitää ekologisena ja kestävänä.

  Bambu voi kasvaa jopa metrin vuorokaudessa, ei vaadi paljoa kastelua eikä se tarvitse kasvaakseen keinokastelua, lannoitteita eikä torjunta-aineita. Bambua voi kasvattaa kymmenkertaisen määrän puuvillaan verrattuna saman kokoisella alueella. Se sitoo itseensä jopa kaksinkertaisen määrän hiilidioksidia ja tuottaa 30% enemmän happea kuin tavalliset puut. Vahvojen juuriensa ansiosta bambu on hyödyllinen alueilla, jossa kärsitään maanvyörymistä, sillä juuret pitävät maamassaa paikoillaan. Bambut kasvatetaan teollisesti, joten vaatteisiin käytettävä bambu ei ole pois yhdenkään eläimen ruokalistalta.

  Sukkamateriaalina bambu on erinomainen verrattuna esimerkiksi puuvillaan. Bambu hengittää erinomaisesti ja tuntuu kuumalla ilmalla viileältä ja kylmällä ilmalla lämpimältä. Se on pehmeää ja imee kosteutta hyvin tehokkaasti. Bambuviskoosi on kestävä materiaali, joten uskomme sen olevan ekologinen vaihtoehto siksi, että se kestää pidempään kuin tavallinen markettisukka.

  Bambuviskoosin jalostus toki on kuormittavaa luonnolle, eli täysin ekologista se ei ole, mutta pidämme sitä ekologisempana vaihtoehtona kuin esimerkiksi puuvillaa.

  Antibakteerinen vai ei?

  Bambuviskoosi on antibakteerinen materiaali, eli bakteerit eivät viihdy siinä, mikä vähentää hajuhaittoja ja esimerkiksi infektioriskiä. Bambuvaatteiden antibakteerisuudesta on paljon väärinkäsityksiä, sillä vaikka bambu on antibakteerinen kasvi, ei sen antibakteeriset ominaisuudet säily jalostusprosessin läpi vaatteeseen asti. Bambuviskoosin antibakteerisuus johtuukin siitä, että kaikki viskoosimateriaalit ovat antibakteerisia - bambuviskoosi ei siis ole sen antibakteerisempi kuin muut viskoosit, mutta selkeästi antibakteerisempi kuin esimerkiksi puuvilla.

   

  Nopea ja ilmainen toimitus

  1-3 päivässä suoraan postiluukkuun

  Kaikki yleisimmät maksutavat

  Pankkikortti, luottokortti, verkkopankki, lasku, MobilePay, Siirto...

  30 päivän palautusoikeus

  Palauta tai vaihda kaikki tai osa tuotteista