Toimitus 1-3 päivässä. Ilmainen yli 50€ tilauksille.

Ohuet kesäsukat nyt varastossa!

Hukkasukka: tarina & arvot

Hukkasukka on vuonna 2020 perustettu suomalainen sukkamerkki, jonka tavoitteena on maailman parhaat sukat: mukavuuden ja kestävyyden lisäksi sukissamme on innovatiivinen värikoodaus, joka helpottaa sukkien lajittelua ja etsimistä. 

 

Helppous

Hukkasukan tarina on lähtöisin helppouden tavoittelusta. Jokainen tietää tarinan sukkia syövästä pesukoneesta. Aamulla, kun etsit sukalle toista paria tulee joskus mieleen kirosana jos toinenkin. Hukkasukka tekee elämän helpoksi: ostat koko talouden vaatekaapin täyteen yhtä laadukasta mustaa sukkaa eikä sinun enää ikinä tarvitse miettiä sukkien lajittelua tai etsimistä. Erikokoiset sukat olemme merkinneet eri värisellä logolla sukan pohjaan, jotta tunnistat omat sukkasi asuinkumppanien sukista. Teemme myös ostamisesta helppoa - sinun ei tarvitse paljoa miettiä minkä värisen vaatekappaleen ostaisit tai onko vaate ekologinen - me olemme tehneet sen puolestanne.

 

Kestävyys

Kestävyydellä voidaan tarkoittaa montaa asiaa: materiaalin ominaisuutta tai ihmiskunnan kannalta kestävää toimintatapaa. Hukkasukka yrityksenä haluaa tukea kumpaakin. Pyrimme valitsemaan vaatteisiimme mahdollisimman ympäristöystävälliset materiaalit, pakkausmateriaalit ja kestävän kehityksen mukaiset ihmisystävälliset tuotantoprosessit.

Vaatteen kulutuskestävyys on iso osa sen ekologisuutta. Kun vaate kestää pitkään, ei sinun luonnollisesti tarvitse niin usein ostaa lisää vaatteita. Pesemällä vaatteet alhaisessa lämpötilassa pidennät puolestasi vaatteen elinikää. Esimerkiksi sukkamme saat hyvin puhtaaksi vain 40 asteen pesussa.

Sukat ovat tutkitusti haitta-aineettomia Öko-Tex standardin 100 mukaisesti.

 

Asiakas ensin

Pyrimme ensiluokkaisen asiakaspalveluun ja nopeuteen toimituksissa. Kun tilaat sukat meiltä, on ne yleensä parissa päivässä perillä valintasi mukaan postiluukussa tai noutopisteessä/pakettiautomaatissa.

Bambu

Ensimmäinen sukkamallimme on valmistettu bambuviskoosista. Mikään materiaali ei ole täysin ekologinen tai ongelmaton, mutta perinteisiin sukkamateriaaleihin kuten puuvillaan verrattuna bambuviskoosia voi pitää ekologisena ja kestävänä.

Bambu voi kasvaa jopa metrin vuorokaudessa, ei vaadi paljoa kastelua eikä se tarvitse kasvaakseen keinokastelua, lannoitteita eikä torjunta-aineita. Bambua voi kasvattaa kymmenkertaisen määrän puuvillaan verrattuna saman kokoisella alueella. Se sitoo itseensä jopa kaksinkertaisen määrän hiilidioksidia ja tuottaa 30% enemmän happea kuin tavalliset puut. Vahvojen juuriensa ansiosta bambu on hyödyllinen alueilla, jossa kärsitään maanvyörymistä, sillä juuret pitävät maamassaa paikoillaan. Bambut kasvatetaan teollisesti, joten vaatteisiin käytettävä bambu ei ole pois yhdenkään eläimen ruokalistalta.

Sukkamateriaalina bambu on erinomainen verrattuna esimerkiksi puuvillaan. Bambu hengittää erinomaisesti ja tuntuu kuumalla ilmalla viileältä ja kylmällä ilmalla lämpimältä. Se on pehmeää ja imee kosteutta hyvin tehokkaasti. 

Bambuviskoosin jalostus toki on kuormittavaa luonnolle, eli täysin ekologista se ei ole, mutta pidämme sitä ekologisempana vaihtoehtona kuin esimerkiksi puuvillaa.

Antibakteerinen vai ei?

Bambuviskoosi on antibakteerinen materiaali, eli bakteerit eivät viihdy siinä, mikä vähentää hajuhaittoja ja esimerkiksi infektioriskiä. Bambuvaatteiden antibakteerisuudesta on paljon väärinkäsityksiä, sillä vaikka bambu on antibakteerinen kasvi, ei sen antibakteeriset ominaisuudet säily jalostusprosessin läpi vaatteeseen asti. Bambuviskoosin antibakteerisuus johtuukin siitä, että kaikki viskoosimateriaalit ovat antibakteerisia - bambuviskoosi ei siis ole sen antibakteerisempi kuin muut viskoosit, mutta selkeästi antibakteerisempi kuin esimerkiksi puuvilla.

 

Merinovilla

Uusin sukkamallimme on valmistettu merinovillasta. Valitsimme sen mallistoomme, sillä materiaali tunnetaan loistavista ominaisuuksistaan ja se on myös ekologinen materiaali. Merinovilla keritään merino-lampaista. Villa pitää lampaan olon mukavana niin talven viimoilla, sateilla, kuin kesän helteilläkin. Nämä samat villan ominaisuudet hellivät jalkojasi. Käyttämämme villa keritään lampaista hellävaraisesti eli mulesing-vapaasti.

Myös merinovilla on antibakteerinen materiaali.

 

Lasten ja vauvojen sukat

 

Pienin sukkakokomme on 33-35, joka sopii pienimmillään noin 14-16cm pituiseen jalkaan riippuen siitä miten löysän sukan haluaa. Tarkoituksenamme on tuoda mallistoon myös vauvojen ja pienten lasten sukkia. Mikäli toivoisit näitä pian myyntiin, voit laittaa toivomusta meille info@hukkasukka.fi. Vastaamme nopeasti!

Ohuen bambusukkamme pienin koko 33-35 voi sopia hyvin pienempäänkin jalkaan, sillä sukka on hyvin tyköistuva. Sukan pituus varpaista kantapäähän on 16cm. Osta ohut bambusukka täältä.