Toimitus 1-3 päivässä. Ilmainen yli 50€ tilauksille.

Ohuet kesäsukat nyt varastossa!

Parhaat sukat vaelluksille, retkeilyyn ja ulkoiluun

Parhaat sukat vaelluksille, retkeilyyn ja ulkoiluun

Hukkasukka |

Retkillä, vaelluksilla, marsseilla ja muussa ulkoilukäytössä, jossa ollaan rasituksen ja sään armoilla, on ensisijaisen tärkeää kiinnittää huomiota jalkojen hyvinvointiin.

Perinteinen puuvilla ei ole optimi valinta kovaan käyttöön, sillä se sitoo kosteutta eikä hengitä erityisen hyvin. Lue alta vinkkimme sukkien valintaan retkille, vaellukseen ja muuhun kovaan ulkona liikkumiseen.

 

Mitkä sukat siis valitsen?

Huolehdi, että sukissa on seuraavanlaisia ominaisuuksia:

  • Siirtää hyvin kosteutta, jotta jalkasi pysyvät kuivina, lämpiminä ja vapaina hankauksesta
  • Istuu hyvin jalkaan, ei rullaannu
  • On hengittävä
  • On lämmin, mutta ei liian lämmin
  • On mahdollisesti pehmustettu jalan alta ja kantapäästä
  • On kestävä
  • Riittävän pituinen varsi, jotta kenkään ja sukan sisään ei menisi roskia

 

Merinovilla on varma valinta

Merinovilla tunnetaan loistavista ominaisuuksistaan ja ekologisuudestaan. Merinovilla keritään merino-lampaista. Villa pitää lampaan olon mukavana niin talven viimoilla, sateilla, kuin kesän helteilläkin. Nämä samat villan ominaisuudet hellivät jalkojasi.

Merinovilla siirtää kosteutta jalasta tehokkaasti ja hengittää erinomaisesti, mikä pitää jalkasi kuivina. Tämän lisäksi jaloillasi on lämmin talvella ja sopivan viileä kesällä. Merinovilla on myös antibakteerinen materiaali, joten hajut pysyvät poissa ja voit käyttää sukkia vaikka useamman päivän putkeen. Merinovilla ei kutise toisin kuin tavallinen villa.

Hukkasukan merinovillasukat ovat oiva valinta vaelluksille: se istuu jalkaan jämptisti, on saumaton ja on vahvistettu pohjasta sekä kantapäästä.

Osta Hukkasukan merinovillasukat täältä.

 

Kahden sukan yhdistelmä

Jotkut tykkäävät pitää vaelluksilla kahta sukkaa päällekkäin, jolloin jalan hankaus vähenee entisestään, sillä hankaus keskittyy kahden sukan välille. Kaksi sukkaa voi auttaa myös kosteuden siirrossa.

Voit laittaa esimerkiksi ohuen sukan alle ja päälle paksumman merinovillasukan.

Tai hieman yllättäen: alle paksumpi merinovillasukka tai tavallinen villasukka ja päälle ohuempi sukka, esimerkiksi bambua tai puuvillaa. Tällöin erinomaisesti kosteutta siirtävä villa siirtää kosteuden päällimmäisempänä olevaan sukkaan ja jalkasi pysyvät rutikuivina. Lisäksi saat pehmeän villakerroksen ihoa vasten. Suosittelemme merinovillaa tavallisen villan sijaan, sillä merinovilla ei kutise.

 

Vahvistettu bambusukka

Hukkasukan vahvistettu bambusukka istuu jämptisti jalkaan ja on saumaton, joten vältyt hiertymiltä ja jaloissa säilyy muutenkin mukava tunne koko lenkin ajan.

Sukka on vahvistettu pohjasta ja kantapäästä froteella, joten jalkapohjasi eivät kipeydy eikä hiertymiä pääse syntymään.

Materiaalina bambu on erinomainen liikuntaan: se siirtää kosteutta jalasta tehokkaasti sekä on lämmin talvella ja viileä kesällä.

Osta Hukkasukan vahvistetut bambusukat täältä.

Osta Hukkasukan merinovillasukat täältä.