Toimitus 1-3 päivässä. Ilmainen yli 50€ tilauksille.

Ohuet kesäsukat nyt varastossa!

Sukkien pesu ja hoito

Sukkien pesu ja hoito

Hukkasukka |

Vaatteita pestessä on hyvä noudattaa kunkin vaatteen omaa pesuohjetta. Harvoin kuitenkaan sukkien pesuohjeet ovat ensimmäinen tai toinen huolenaihe, vaan halutaan pitää huoli ettei se lempipaita kutistu pesussa. Rahansäästön, materiaalihävikin ja jalkojen hyvinvoinnin kannalta on kuitenkin hyvä muistaa myös pestä sukat oikein. Näin säilyy sukan kimmoisuus, pehmeys ja oikea koko pidempään. Oikeinpestyt sukat ovat myös paremmat jalalle.

Alla muutama vinkki, jotka pätevät kaikkien sukkien pesuun ja hoitoon. Lopuksi vielä lyhyesti Hukkasukkiin liittyvät pesuohjeet.

 

Pese valmistajan suosittelemassa lämpötilassa

Sukan valmistaja tietää parhaiten missä lämpötilassa sukka pysyy hyvänä. Yleensä sukkien valmistajat suosittelevat sukkien pesua 40 tai 60 asteessa - oikea lämpötila riippuu sukkien materiaaleista.

Pesemällä liian lämpimässä sukat voivat kutistua. Tämä on vaarana varsinkin sukissa, joissa on venyviä materiaaleja, kuten elastaania. Nykyaikaisilla pesuaineilla alhaisemmankin lämpötilan pitäisi kyllä riittää - jotkin sukkavalmistajat suosittelevatkin 30 astetta pesulämpötilaksi.

 

Vältä rumpukuivausta ja liian kovia pesukierroksia

Kuten pesu liian lämpimässä, voi rumpukuivaus myös kutistaa sukkia.

Erään tutkimuksen mukaan kuitenkin vaatteiden kutistuminen johtuu usein koneen pyörimisliikkeestä, ei välttämättä lämpötilasta. Täten kannattaa myös välttää liian kovia kierroksia pesussa. Liiallinen pyörimisliike myös kuluttaa kangasta, mikä johtaa sukan lyhyempään elinikään.

 

Et tarvitse huuhteluainetta

Sukat eivät vaadi huuhteluainetta. Päinvastoin - huuhteluaine voi haurastuttaa sukkien venyviä materiaaleja, kuten elastaania.

 

Pese nurinpäin

Sukat kannattaa kääntää nurinpäin pesua varten, sillä sukkiin on voinut joutua kiviä ja likaa jalkojen mukana. Sukissa saattaa myös pyöriä sukasta itsestään irronnutta nukkaa tai jaloista irronnutta ihoa esimerkiksi. Nurinpäin pestäessä kaikki tämä valuu pesuveden mukana pois. Sukkaan pyörimään jäävät roskat ovat ensinnäkin epämukavia, mutta voivat myös aiheuttaa tulehduksia tai kynnen sisäänkasvua kynnen alle joutuessaan.

 

Valkoisten sukkien pesu

Valkoiset sukat keräävät tummentumia helposti varsinkin pohjiin. Pese valkoiset sukat välillä tahranpoistoaineen - mieluiten valkaisevan - kanssa.

Muita kotikonsteja tähän on liottaminen veden ja jonkin seuraavista ainesta kanssa: etikka, sitruunamehu, ruokasooda tai vetyperoksidi.

 

Hukkasukkien pesu

Myymiämme Hukkasukkia koskee samat pesuohjeet kuin sukkia yleisestikin. Tässä suosituksemme:

  • Pese 40 asteessa
  • Bambusukat saattavat hieman kutistua rumpukuivauksessa, joten suosittelemme välttämään sitä
  • Merinovillasukkia ei tule laittaa rumpukuivaukseen, sillä villa kutistuu

 

Tutustu Hukkasukkiin

Tutustu alapuolelta silkinpehmeisiin ja hengittäviin Hukkasukkiin. Hukkasukkien jokaisen koon tunnistat logon väristä - helpottaa sukkien lajittelua pesun jälkeen! Hukkasukat kestävät pitkään ja oikealla hoidolla ne pysyvät entistäkin pidempään hyvinä.